Re: potvrztení o příjmech jaký formulář?
koukala jsem na vzor 16, oproti vzoru 15, bohužel se liší v názvech kolonek, dokonce i v řádcích - např. ve vzoru 16 se zcela změnil text i obsah a základ daně ve vzoru 15 vychází na řádku 8 ve vzoru 16 na řádku 7..... takže nevím, zda prudí sama o sobě, nebo FÚ..... ale klid, mně skončil zaměstnanec 31/12 2008 (no prostě nepřišel...... 8/1 2008 jsme mu poslali výpověď a čekali na doručenku). 9/1 přišel, že chce ELDP potvrzený sociálkou :-)))
mfcr.cz:Tiskopis Potvrzení vzor č. 16 slouží pouze pro účely roku 2008 a a tento (Tiskopis Potvrzení vzor č. 16) potřebují poplatníci pro podání DAP DPF za 2008 do 31.3.2009 rovněž .
musíte použít nový formulář, protože je potřeba, aby se počítalo s tzv. superhrubou mzdou při vypočítání daně, takže tiskopis, který byl platný do r. 2007 je od r. 2008 nepoužitelný (nejsou tam odvody za organizaci a naopak tam jsou věci jiné, dnes již nepoužitelné)
Od roku 2008 se změnil systém výpočtu daně - počítá se ze superhrubé mzdy, tím pádem se do potvrzení o zdanitelných příjmech uvádí jiná čísla, než v minulých letech. Zaměstnankyně má pravdu - musíte jí vystavit Potvrzení nové na platném vzoru pro rok 2008, což je vzor č. 16.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 1. 2009 21:17
Prosím o radu , byvalá zaměstnankyně, která ukončila prac.poměr v 8 měsíci 2008,vystavyla jsem jí potvrzení o příjmech vz.15 který mám v PC byla spokjena, najednou mi poslala email s tím že pro fin.úřad je nevyhovující a zastaralí a že chce vz.16 ,což mi připadá podivné ,když mám veškeré novely programů a v průběhu roku 2008 byl platný.Nyní mi přišla nová novela programu a tam již vz.16 je. Myslíte že by opravdu Fin.urad toto potvrzení neakceptoval?Je to dost problémová zam.tak nevím.