Automobil v podnikání

• (neregistrovaný)

24. 1. 2009 16:40

Dobrý den, jako podnikatel - klempíř, mám auto Citroen - vozím v něm materiál atd.na staveniště, do výdajů si uplatňuji jízdné za km + základní náhradu. Nyní jsem si zakoupil auto Peugeot M1 za 400000,-Kč .Mohu toto auto vložit do obchodního majetku a uplatňovat odpisy? Také ho budu používat pro podnikání - cesty na školení, vyřízování zakázek,ale určitě ho nebudu používat na každodenní cesty na staveniště. Vedu DE.Zaměstnance nemám.Děkuji Láďa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2009 18:15

Jarmila (neregistrovaný)

Re: Automobil v podnikání
      Můžete vložit do podnikání,odpisovat,do nákladů půjdou skutečné výdaje za PHM,opravy a jiné výdaje spojené s údržbou auta,jen si nejsem jistá,zda v technickém průkazu musí být uvedeno IČO a ne rodné číslo.
      Ale určitě bych krátila všechny výdaje i odpisy o nějaká procenta k soukromým účelům,předpokládám že budete používat i soukromě.

• 24. 1. 2009 21:41

Láďa (neregistrovaný)

Děkuji, tomu bych porozuměl, ale bojím se toho, že mě 2 auta v podnikání neprojdou a FU mě pak doměří daň, i když opravdu budu auta používat pro podnikání - obě dvě auta jsou vedeny jako M1.

• 24. 1. 2009 23:58

Jarmila (neregistrovaný)

Abyste byl v klidu,tak si to nové dejte třeba jen na 50% pro podnikání a když říkáte že ho OPRAVDU budete používat k podnikání,tak si to snad obhájíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).