Re: Potvrzení o příjmech ze závislé činn
Zákon stanovuje, že na požádání je povinnost do 10 dnů vystavit.V praxi to ale vypadá často jinak.Zaměstnanci ani neví, že je lepší požádat raději při konci zaměstnání a potvrzení si uschovat, než v lednu nebo únoru honit někdy už i neexistujícího zaměstnavatele. Čili já dávám při ukončení PP s důrazným upozorněním, aby to neztratili.Ale povinnost to není.
Pro poslední výplatu si přijdou vždycky. Ještě se mi zatím nestalo, že by někdo pro peníze nepřišel.Snad jsem se trochu nešťastně vyjádřila s tím koncem PP. Měla jsem na mysli právě tuto poslední návštěvu.Ale není nic neobvyklého na tom, že pracovník odchází k nějakému datu a já jsem schopná ještě ten den připravit výplatu.Co je na tom divného? Program to vypočítá za chvilku.
pokud nemáte pohyblivé složky, prémie, odměny, nepracujete v úkole apod., tedy složky, které musí někdo z nadřízených odsouhlasit a podepsat, tak se nedivím, že to můžete zpracovat,
ve většině firem (alespoň větších),to takto udělat nelze, musí se zpracovávat všechny výplaty najednou
Proč se mne snažíte přesvědčit, že nelze dělat něco, co normálně funguje? A mzdy jsou také úkolové a také se vyplácí odměny a je to normálně fungující podnik .Mistr má každý den přehled o vykonané práci, denně podepisuje úkolové listy a odměny se stanovují podle daných pravidel.V čem je tedy problém při ukončení PP např. 15-tého vypočítat výplatu dřív než ve zpracování ostatních mezd?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 1. 2009 17:28
Prosím je mojí povinností vydat potvrzení o příjmech ze závislé činnosti všem pracovníkům, včetně těch, které dělali na DPP, příjem nad 5.OOO, -/nepodepsané prohlášení/ a těm co podepsali přohlášení - též DPP a měli příjem do 5.OOO,-- Kč nebo jenom těm, kteří si o to požádají?Děkuji