Roční vyúčtování daně ze mzdy

• (neregistrovaný)

24. 1. 2009 20:58

Omlouvám se za svůj naprosto laický dotaz-jak se bude dělat roční vyúčtování daně ze mzdy? Sečte se hrubá mzda za rok, přepočítá na superhrubou (*1,35), zaokkrouhlí nahoru na stovky,spočítá se 15%, odečte se 12*2070 a vyjde mi kolik jsem měla mít daň za rok celkem a pokud mi strhli více , tak mi přeplatek vrátí? Dřív byly tabulky ročního vyúčtování daně ze mzdy a teď taky jsou?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2009 21:20

Líba (neregistrovaný)

Re: Roční vyúčtování daně ze mzdy
      No, teď ty tabulky nejsou potřeba, když máme rovnou daň. Tedy superrovnou.

Měsíční základ daně se zaokrouhluje na stovky nahoru, roční na stovky dolů.

• 24. 1. 2009 21:40

stařena (neregistrovaný)

děkuji,nezlobte se, jen se potřebuji ujistit, že tomu rozumím. Bude se to tedy počítat tak, jak jsem napsala ale s tím, že součet hrubé mzdy za rok*1,35=superhrubá za rok a ta se zaokrouhlí na stovky dolů, ano?

• 24. 1. 2009 23:44

xy5

ne, vy dáte hrubou mzdu + odvod SP + ZP za firmu, co zaplatila za dotyčného zaměstnance (např., kdo má odstupné, tak se žádné SP, ZP nesráží, tak nemůžete automaticky násobit * 1,35)
      tato částka, co platí firma - zvlášť za ZP, SP, by Vám měla vyjet na mzdovém listě, je také uvedena (v součtu) v Potvrzení o zdanitelných příjmech a někdo ji má napsanou i na výplatních páskách

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).