Přihlášení k dani u v.o.s.

• (neregistrovaný)

25. 1. 2009 9:57

Prosím o radu. Vím, že v.o.s. přiznává daň jako každý společník fyzicky sám, ale jak se máme jako v.o.s. přihlásit k registraci- jako právnická osoba nebo každý společník sám jako fyzická osoba. Chceme také zaměstnuávat na DPP, takže se musíme přihlásit k dani z příjmů ze závislé činnosti, ae na které přihlášce-pro právnické osoby nebo fyzické? Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2009 10:29

Irena Š (neregistrovaný)

Re: přihlášení k dani u v.o.s.
      V.O.S. je právnická osoba a tudíž veškerá činnost je provozována právnickou osobou - obchodní společností.

• 25. 1. 2009 11:14

Hanča (neregistrovaný)

No jo, ale jde mi o formulář-Přihláška k registraci k dani- nepřiphlašujeme se přeci k dani z příjmů právnických osob, když si každý budeme dělat daňové přiznání sami. To jsem teda blázen. Děkuji za vysvětlení.

• 25. 1. 2009 13:32

Irena Š (neregistrovaný)

Plátcem daně z příjmů právníckých osob v.o.s. rozhodně není, ale je plátcem daně ze závislé činnosti, daně silniční, daně z přidané hodnoty, event. daně z nemovitosti. Veřejná obchodní společnost je obchodní společností čisě osobního typu se spoustou specifik a
      mimo jiné nevykazuje žádný hospodářský výsledek, nýbrž vytvořený zisk zdaňují jednotliví společníci coby fyzické osoby.

• 25. 1. 2009 16:08

Hanča (neregistrovaný)

Moc děkuji. To jsem potřebovala vědět-Vyplníme přihlášku k registraci pro právnické osoby, ale zaškrtneme daň z příjmů ze závislé činnosti. Ještě jednou děkujeme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).