Re: Silniční daň - zálohy
Ano, pokud jste o vrácení přeplatku za rok 2007 nepožádali, pak je to bráno jako zaplacená část daně na rok 2008. Samozřejmě za předpokladu, že jste FÚ nedlužili něco na jiných daních a FÚ si to na jinou nezaplacenou daň (nebo třeba i na penále) nepřevedl.
Re: Silniční daň - zálohy
Já do toho chlívečku uvádím "přepl.z r.07" (při zmenšeném písmu se mi to tam vejde). Když to třeba píšete na stroji, tak to neva, když text přesáhne až do sloupečku s částkou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 1. 2009 15:33
V lednu 2007 jsou zakoupila nové vozidlo N1 a přihlásila se k silniční dani. Zaplatila jsem zálohu na silniční daň 13.4.2007 ve výši 3000,- Kč. Samotná daňová povinnost byla 1248,- Kč, tzn. že přeplatek činil 1752,- Kč.
V 1. čtvrtletí 2008 jsem zaplatila zálohu na daň 500,- Kč. Dotaz zní: Je přeplatek 1752,- Kč z roku 2007 brán jako zaplacená záloha na další rok ?
Ptám se protože uváděný přeplatek mi nebyl FÚ vrácen.
Děkuji za odpověď.