Re: OT hospodářs.krize-vláda zaspala-náz
souhlasím s Vámi, vláda jednoznačně zaspala...
nevěřím, že s krizí cokoli udělají, spíš si myslím, že o tom budou pouze a zase jenom mluvit, ale potají budou sedět na zadku a čekat, až se to nějak vyřeší samo... jako vždy.
oni o tu práci nepřišli, platy si nekrátí, krize na ně nijak nedopadla, tak kam by spěchali. :-(
plně vás chápu, naše firma v lednu propustila všechny zaměstnance a všichni čekáme na nějaký "zázrak". Souhlasím s vámi,že těch 60% je totální výsměch, z čeho by je firma asi tak platila, když nemá zakázky a na účtě je permanentní nula??
pan paroubek se dneska nechal slyšet, že by se důchodcům jako na pomoc v krizi měl vyplatit třináctý důchod, nemám nic poti důchodcům, něktreří to opravdu lehké nemají, ale oni mají důchod zajištěný, těm ho nikdo nevezme, ale o práci přicházejí tisíce lidí, někde i celé rodiny a to vážně není sranda. od pana Paroubka jsou to jen zase populistické řeči ale řešení v krizi žádné .....
ano, v diskuzi to také zaznělo, možná dobré je to, že důchodci by ten 13. plat měli jako přilepšení, jeden plat jaksi navíc a prý by ho mohli právě hned zase utratit, protože by to právě bylo navíc, asi je to dobrá myšlenka, ale když si vzpomenu na svou maminku, která věkem jen peníze schovávala a nechtěla je za nic "zbytečně" utrácet a taková kadeřnice na trvalou za 200 Kč byly hříšné peníze a raději zůstanu bez trvalé - ta by je tedy určitě neutratila a co vím z okolí, je většina starších lidí stejné povahy ...možná se mýliím, ale zkušenost mám právě opačnou než ministr Sobotka. Tím nechci říci, že důchodcům a invalidům nepřeji, ale účel se míjí účinkem, alespoň dle mého názoru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 1. 2009 18:17
Dobrý večer, nedá mi to, abych se vás nezeptala, jaký máte názor. V pátek jsem telefonicky dotazovala legisl.odbor MPSV, dále odbor práce a soc.služeb,ptala jsem se,kdy konečně vláda zaujme nějaké stanovisko, říkala jsem, že to přece takto nejde do nekonečna - podniky se hroutíí jako domečky z karet, lidé zůstávají bez práce, ÚP jsou zahlceny, podniky tento stav nezapříčinily, nemohou bez pomoci státu s tímto bojovat, každý dluží každému, nejsou peníze na výrobu, na mzdy, jak skončít s propouštěním z-ců.Je to logické-propustím z-ce,nebudu platit mzdu,nebudu platit daně,tyto daně budou chybět v přerozdělení, proč to stále nikdo nevidí? NO, připadala jsem jim fakt jako blázen a JUDr. Šubrt, na kterého jsem se telefonicky také obrátila, mi stačil jen říct, než vypnul telefon- a proč by vláda měla zakročit..Asi si říkal,že mu volá hysterka, která přišla o práci. Ne, nejsem hysterka, která příšla o práci,jen mě štve, že se nic neděje, vím že jsem asi bláhová,ale fakt mě to štve.Proto jsem s povděkem koukala na dnešní Otázky V.Moravce,kde se s velkou slávou konečně sešli ministr financí s se stínovým ministrem fin. a dohadovali se o tom, zda vláda zaspala či ne.Teď už je to fuk,já jsem přesvědčena, že zaspala a důsledky budou nesmírné, je mi jasné, že to není vůbec jednoduchá záležitost, kterou určitě nedokážu pojmout ve všech důsledcích,ale proto mají ministři snad i své poradce atd.Nehledě na to, že už vláda SRN,dokonce i PL přijala opatření, jen ti naši stále vyčkávají.Na co ...?! Z jejich řečí jsem stejně nebyla moudrá, řeší záležitosti dopředu se zaměstnaností atd.,ale dnešní firmy potřebují aktuální pomoc, změnu ZP !!,která by jim umožňovala platit z-ce za těchto podmínek(nedostatek zakázek,problémy s odbytem,..) jen za vykonanou práci,ne 60% nebo konto PD,to je také na nic za současné situace, potřebují dotace, podporu aby se provoz nezastavil, tak jak k tomu již někde v krajích snad regiony přistoupily...Co si o tom, prosím,myslíte vy?