Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 1. 2009 22:29
Dobrý večer!
Prosím o pomoc. O účetnictví nevím nic - každý rok si "prostuduju" to co potřebuju k tomu, abych byla schopná si udělat DP sama, protože mám 2 souběžná zaměstnání. Dneska jsem se nakukla do potvrzení, co mám s obou zaměstnání (u jednoho z-tele mám podepsané prohlášení, u druhého ne - ale měsíční mzda je nad 5000) a v jednom z těch potvrzení chybí částka "Základ daně", tzn. ř. 7 - jsou tam samé nuly. Nevím, jestli jim to špatně spočítal program nebo kde se stala chyba, ale mám si zažádat o nové potvrzení, tak aby to mzdová účetní opravila nebo to není problém a mám k DP přiložit to, co mi poslal zaměstnavatel. Řádek 1.,2.,3.,5.,6. vyplněný je, ale součet ř. 2.+4.+6. (tzn. částka) na ř. 7 chybí
Děkuji za radu
A ještě poprosím u z-tele, kde mám podepsané prohlášení mi nevznikla daňová povinnost u druhého zam-tele ano, ale při vyplnění DP mi vyšlo, že mi téměř celou zaplacenou zálohu na daň vrátí. Je to přes 12.000Kč - je to možné,nebo počítám špatně?
Děkuji moc! Lucie