Re: DE - musí vést skladovou agendu?
Fyzicky vede sklad ??? jestli nakupuje a vozí materiál přímo k zákazníkům na stavbu, tak vést sklad nemusíte, ale musíte při případné kontrole být schopni u každého materiálu říci na kterou zakázku byl spotřebován. Doporučuji na každý doklad za materiál značit zakázku. Při zakázkách bez faktury musíte spotřebovaný materiál rozepsat do jiných zakázek ovšem tak aby to bylo reálné. Při větších nákupech , které nejdou nikam schovat doporučuji nedávat je do výdajů - prostě nákupy i příjem bude mimo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 1. 2009 8:24
Dobrý den, kamarád mě požádal, zda bych mu nevedela daňovou evidenci. Kamarád je živnostník- plátce DPH - řemeslník - montuje rodinné domy, pokrývač, klempíř. Nakupuje stavební materiál, na fakturách pro zákazníky ho však nerozepisuje - účtuje ho souhrnně a připočítává částku za práci. Zajímalo by mě, zda nemusí vést nějakou skladovou evidenci - nakoupený materiál přijmout na sklad a s fav ho zase vydat?? Také by mě zajímalo, jak řešit případy, kdy zákazník fakturu nechce (nepotřebuje jí)? Prosím poraďte, v práci účtuji obchodní činnost, tak si s tím stavebnictvím nevím moc rady.
Potřebovala bych kontakt na někoho, kdo se touto problematikou zabývá, aby mi poradil, jak to chodí v praxi. Díky všem.