Re: nemoc v ochr.lh. po výpov. vs r.daň
Ne, spíš jsem tím chtěla říci, že pokud chcete, můžete si podat sám daňové přiznání nebo to nechat plavat, je to jen na vašem rozhodnutí.
Zaměstnavatel by vás mohl odmítnout jen v případě, že by věděl, že máte povinnost podat DP, což vy nemáte, jak píšete. Případně, kdybyste nedoložil potřebné dokumenty, a to je ve vašem případě jen potvrzení od předešlého zaměstnavatele.
Shrnuto: pokud podepíšete prohlášení do 15.2. je povinen vám RZD udělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 1. 2009 8:29
V měsíci prosinci 2008 jsem dal výpověď ve zkušební době u firmy kde jsem byl zaměstnán od října téhož roku.
Nyní od 5.12.2008 jsem na nemocenské (nastoupil jsem ji v ochr.lhůtě a pobírám tudíž dávky prostřednictvím této firmy).
Předtím jsem byl celých 9 měsíců zaměstnán u jiné firmy od níž mám i potvrzení o zdanitelných příjmech za období 1-9 2008, u firmy které jsem dal výpověď jsem podepsal prohlášení na měsíce 10-12.
Moje otázka prosím zní, zdali mohu zažádat i když jsem na nemocenské v ochr. lhůtě a tudíž už nejem zaměstnanec o Roční zůčtování daně.
Pro úplnost dodávám, že tito dva zaměstnavatelé byli jediní v uplynulém roce.
Děkuji