Re: Náhrada mzdy
Ano, náhradu platí zaměstnavatel, nikam nic nenosíte. Dá Vám Potvrzení o tom, že nemoc trvá k 14 dni. Zaplatíte od 4. pracovního dne . Pokud nemoc trvá dál, musí dát Rozhodnutí - díl IV a pak buď ukončení jako dosud nebo Potvzení o trvání k poslednímu dni v měsíci. Nemocenské dávky pse platí od 15, kal.dne - musíte tyto doklady spolu s tzv. Přílohou / najdete na str. cssz.cz, kterou vyplníte předat kna sociálku. Pak vždy doklad o trvání přes Vás ( zaměstnavatele) , dokud bude PN trvat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 1. 2009 9:52
Ještě jednou prosím Vás mám začátek neschopenky od 19.1.2009 (díl III) prosím Vás chápu správně,že když bude nemoc pouze do 01.02.2009 tj.14 kalendářních dní tak ji proplatí zaměstnavatel a nikam nic nezasílá (zaměstnanec pouze dodá ukončení pracovní neschopnosti a lístek na peníze?????????). Co bude když bude zaměstnanec marodit dál?? Prosím někoho,kdo tento případ již řešil,napište mi prosím co dál,jsem začátečník.DĚKUJI MOC