Re: Účtování SVJ
Bez studia zákona č. 72/1994 Sb. bych se do účtování nepouštěl. :-))
Ale pokud umíte podvojko nejen podnikatelů, tak by jste to mohla zvládnout.
Koukněte na př. na
http://klaiex.webnode.cz/poradna-pro-mini-svj/uctovy-rozvrh-v-malych-svj/
Paní Klainová Vám ráda odpoví na kvalifikovaný dotaz.
Hezký den!
Děkuji Vám velmi za upřímnou odpověď a radu.
Já si to myslela, že účtování SVJ nebude jen o pár fakturách a pár účtech - ostatně jako všechno účtování - takže mám o čem přemýšlet a co studovat.
Jenom jestli to všechno do té své makovičky ještě nacpu :-)
Také přeji hezký den a bystrou mysl.
Věřte, že nacpete. :-))
Pro začátek něco literatury. První dvě publikace jsou nejobsažnější a nejdostupnější:
Neplechová, M. Účetnictví pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek od A do Z. Anag, Praha
Klainová, N. Společenství vlastníků jednotek. BILANCE, Praha 2004, 152 str., 210 Kč
Toufarová, Z. Společenství vlastníků jednotek. Metodické aktuality Svazu účetních č. 5/2003, Praha 2003, 56 str.
Hradcová, H. Souvztažnosti k účtové osnově pro nevýdělečné organizace ve znění pro společenství vlastníků jednotek. SČMBD, Praha 2002, 84 str.
Künzelová., B. Účetnictví bytových domů. SMBD, Praha 2002, 43 str.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2009 17:43
Dobrý den, dostala jsem nabídku na vedení účetnictví SVJ.
Dosud jsem se zabývala účtováním podnikatelů (DE, U - software POHODA), účetnictví obce(GORDIC).
Trochu jsem pátrala na netu (http://spolecenstvi.okinfo.cz/) a nejsem si jistá, jestli k vedení účetnictví SVJ stačí umět klasické účto a také jestli by to nebylo pro mě dosud neznalou problematiky SVJ velké sousto.
Mohl by se prosím vyjádřit k tomuto tématu někdo, kdo se jím zabývá?
Děkuji za reakce.