Ukončení rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

26. 1. 2009 22:02

Paní na MD, pozdějí na rodičovské dovolené ¨- dítěti budou začátkem února tři roky. Podala si výpověď dohodou. Má nárok na nějakou dovolenou? Myslím, že ne, ale jistá si nejsem .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2009 22:16

anonym (neregistrovaný)

Re: Ukončení rodičovské dovolené
      To zjevně nejste - výpověď dohodou je právní nesmysl, což je tu nejméně jedenkrát denně psáno. Buď je výpověď - jednostranný právní akt, ke kterému není potřeba souhlasu druhé strany, platí výpovědní doba nebo dohoda - dvoustranný právní akt, kdy se obě strany dohodnou a prac. poměr končí sjednaným dnem.m Pravdu máte, že nárok na dovolenou nevznikl, protože rodičovská dovolená není výkonem práce pro posuzování nároku na dovolenou. Takže si klidně v dovolené buďte jistá, ale pojem výpověď dohodou už fakt nepoužívejte.

• 26. 1. 2009 22:24

Kája (neregistrovaný)

Nechám se ráda poučit, děkuji. Samozřejmě, že jsem měla na mysli ukončení pracovního poměru dohodou a úplně špatně a nesmyslně jsem se vyjádřila. Zato si to ale už budu pamatovat, slibuji!!

• 26. 1. 2009 22:25

anonym (neregistrovaný)

Tak to jste hodná, já už totiž nevím, jak to lidem vysvětlit, protože většinou nechápou, že si tímto můžou zadělat na pěkný problém. Takže přeju hodně štěstí v práci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).