Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
26. 1. 2009 22:04
Dobrý den, podepsala jsem před dvěma týdny smlouvu o výkonu činnosti vázaného zástupce se společnosí, která obchoduje na kapitálovém trhu. Domnívala, jsem se, že podepisuji běžnou pracovní smlouvu, nebrala jsem celou záležitost vážně. Nyní už vím, že situace je poněkud komplikovanější. Firma, ve které jsem zaměstnaná, má velice pochybnou pověst. Ráda bych s ní tuto smlouvu co nejdříve přerušila, ale nevím, co vše mě může potkat. Už prý je poslana do ČNB žádost o moji registracií jako vázaného zástupce.Dle smlouvy bez tohoto povolení od ČNB nemohu činnost, stanovenou ve smlouvě, vykonávat. Výpovědní lhůta je jeden měsíc. Mohu dát výpověď dohodou anebo okamžitě (v případě že přestanu splnovat podmínky výkonu činnosti podle § 14 odst.2 ZPKT a § 32b ZPKT). Jakým způsobem dát v tomto případě výpověď?