Re: zdrav.poj. - přehled plateb
Snažil jsem se telefonicky zjistit kde je chyba. Omylem jsem zaplatil doplatek r. 2007 v hodnotě nové zálohy (takže jsem zaplatil o 500 Kč více), počítač si to prý neumí spárovat a tak mi tento doplatek visí na zálohách r. 2008 a doplatek není zaplacený, srovnají to prý při podání přehledu. A ještě jedna věc:
jedná se ZPMV, v přehledu se píše, že platbu s obdobím 1.1.09-31.1.09 lze započítat do přehledu OSVČ za r. 2008 v případě, že se platba vztahuje k roku 2008. Zálohu za 12/2008 mají zaúčtovanou 14/1/09 a na pobočce mi řekla, že tuto platbu počítat nebudou. Snažil jsem se ji přesvědčit, že mi to napsali na přehledu, ale referentka byla neústupná a řekla mi, že o tom nic neví. Ještě mi řekla, že do přehledu ty zálohy nemám uvádět, že si to spočítají sami, ale jak já zjistím kolik mám doplatit za rok 2008. Tak co teď, kolik záloh mám uvést do přehledu?
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 1. 2009 8:02
Jako OSVČ jsem včera obdržel od zdr.pojišťovny přehled plateb za r.2008. Mezi placenými zálohami na r. 2008 je i doplatek zdravotního za rok 2007 (není to nijak zvlášť označené). Dřív byly v přehledu pouze zálohy a pokud se tam objevil ten doplatek tak byl označen jako doplatek min. roku.
Už jste někdo dostal od zdravotky přehled? Máte to taky tak?
Díky a hezký den Jarda