Re: Neomluvená absence
No to si pište, že máme, ale nevěděla jsem, jestli to stačí, protože to zaměstnanec nepsal sám, na OSSZ by to třeba mohli zpochybnit. Síla to je, ale nedalo se nic dělat. Napřed byl zaměstnanec dlouho nemocný, pak chodil cca 14 dní do práce, a pak se po něm slehla zem. Pořád jsme čekali na doručení případné neschopenky, na nějaké vyjádření (o vzetí do vazby, protože měl také pletky s policií, výpověď nebo prostě cokoliv), ale nedočkali jsme se. Raději vezmu i prázdné výplatnice a výkaz ze mzdového programu. Když to nebudou chtít, vezmu to zpátky. Lepší než tam pak jezdit podruhé.
No a jestli máte třeba nějaké dopisy, kde jste ho vyzývali nebo zjišťovali proč nechodí do práce, to bych taky vzala s sebou, protože je přece logické, že když nechodil do práce, nemohl si do docházky sám nic napsat. Ale myšlení, nemyšlení OSSZ je někdy křivolaké. Hodně štěstí.
To taky máme, takže to vezmu s sebou. O jejich myšlení mi povídejte... Loni jsem tam byla dvakrát - poprvé to odkontrolovali, řekli ale, že musím ještě honem rychle dodělat ELDP 01 za rok 2007 a dovézt to, proč to jako nemáme už hotové, že to jasně bylo ve výzvě napsané (přitom tam bylo jen kopie ELDP) a letos mi paní řekla, že ELDP za rok 2008 nepotřebují, že se tím vůbec nemusím zatěžovat, že je na to do dubna čas.
Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 1. 2009 9:29
Prosím o radu:
Zaměstnanec, kterého jsme už propustili, měl loni 3 měsíce neomluvenou absenci. OSSZ nám teď zahájila kontrolu za rok 2008 a chce po nás tuto absenci prokázat. Co jim tam mám donést? Pokud přece zaměstnanec nechodí do práce, tak to není čím doložit. Maximálně mzdovým listem nebo prázdnou výplatnicí...
Díky.