Re: Nemocenské pojištění- čistě teoretic
Ó, nikoli :-) Kdy není zaměstnanec pojištěn asi víte (opravdu stručně- DPP, zam.malého rozsahu..).
Z těchto se pak neodvádí žádné pojištění. A u těch, kteří jsou nemocensky pojištění se odvádí celé tzv. sociální pojištění.
To rozdělení na důchodové, nemocenské a státní politiku zaměstnanosti je sice od provopočátku(1993), ale je rozděleno pro jiné účely.
Re: Nemocenské pojištění- čistě teoretic
Děkuji za odpověď, naštěstí tento problém již není aktuální, ale jsem ráda, že mám alespoň přehled v tom, že takto dělit sociální pojištění u normálního prac.poměru nelze. Taky jsem si to dost dobře nedovedla představit v praxi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 1. 2009 9:51
Pokud zaměstnanec nebude nemocensky pojištěn znamená to, za:
1/ nedostane nemocenské v době nemoci
2/ jako zaměstnanec odvede vyměřovacího základu 6,5% na důchodové a státní politiku zaměstnanosti
3/ jako zaměstnavatel odvedeme na jeho důchodové poj.21,5%,na státní politiku 1,2% na na nemocenské neodvedeme tedy těch 2,3% z měsíčního vyměřovacího základu?