Re: Daňové přiznání FO 2008 nezaměstnané
1) příjmy podle par.6 - zaměstnání: hrubá mzda, základ pro výpočet záloh na daň a skutečně sražené zálohy
2) podpora z ÚP se neuvádí
3) dpp - jestli jste jim podepsal prohlášení (růžové) tak stejně jako ad1, pokud Vám strhli srážkovou daň, tak se již příjem v DAP neuvádí.
Nezdanitelná část zákl. daně viz par.15 ZDP
Sleva na dani viz par.35ba ZDP - máte nárok na slevy za celou dobu, kdy byly splněny podmínky (u slevy na poplatníka za celý rok).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 1. 2009 10:00
Může mi prosím někdo poradit, co všechno musím uvést do daňového přiznání FO za rok 2008, když jsem byl zaměstnán z počátku roku na trvalý pracovní poměr u 2 zaměstnavatelů (příjmy ze závislé činnosti) a od září do konce roku jsem byl veden na úřadu práce jako nezaměstnaný, pobíral podporu a při tom jsem měl měsíčně do od jednoho zaměstnavatele na dohodu o provedení práce příjem do Kč 4 tis. měsíčně. Jsem svobodný, bezdětný a jiné příjmy jsem neměl. Zajímá mne zejména co patří do úhrnu příjmů, odčitatelné položky, odpočet na poplatníka apod. Děkuji předem za jakoukoliv informaci.