Nemocenské z roku 2008

• (neregistrovaný)

27. 1. 2009 14:38

Dobrý den,

mám jednu nemocenskou , která je z roku 2008 - budu ji vyplácet. Paní mi donesla potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti - nový tiskopis.

Chápu správně §176 odst. 2. že to může být na základě již nového tiskopisu?

Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2009 14:43

xy5

Re: Nemocenské z roku 2008
      já mám informace, že "staré" nemocenské se budou vyplácet jen na "staré" tiskopisy

• 27. 1. 2009 14:49

Anna (neregistrovaný)

Určitě ano, myslím, že jsem to četla i na stránkách ČSSZ, ale teď to nemůžu najít.

• 27. 1. 2009 15:14

J (neregistrovaný)

Nové tiskopisy nahrazují stávající tiskopisy „Potvrzení o pracovní neschopnosti“, „Potvrzení o nařízení karantény“, „Žádost o podporu při ošetřování člena rodiny“, „Žádost o peněžitou pomoc v mateřství“, „Žádost o vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství“ a „Průkaz o trvání pracovní neschopnosti“, které je možno používat pouze pro sociální události (pracovní neschopnost, karanténu, PO člena rodiny a peněžitou pomoc v mateřství), která vznikla v období do 31.12.2008.
      U sociálních událostí, které vznikly 1. 1. 2009 a v následujících dnech musí být výhradně používány nové tiskopisy. Pouze ukončení DPN, která vznikla v roce 2008 a přechází do roku 2009, se ještě provede na starém tiskopise.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).