Re: Zahraniční cesta
Cestovní příkaz je věc, kterou já osobně nemusím. Ale dělám to tak i například s hotelem, když zaměstnanec platí v hotelu pobyt, tak v ten den se podívám na kurz a proplatím mu to. Protože tak jste krytý, když nedostal zaměstnanec zálohu. Proto je nej dát zálohu vždy! A kdyby byla záloha, tak není co řešit s kurzy!
Kami, ps. klidně ještě počkejte na reakce, třeba to mám špatně :)
Re: Zahraniční cesta
Jasně, rozumím, já jsem pouze se dočetl v zákoníku práce v § 184, že je třeba použít kurz dle nástupu na zahr. cestu...jinak už teď vím, že také s cesťákama příliš velkej kámoš nebudu...
Ono mně přijde, že pokud by byl zaměstnanec dlouho na cestě, tak by bylo opravdu správné mu přepočítávat dle jednotlivých dnů (kdyby třeba koruna vůči této měně dost oslabovala, aby on nebyl na tom škodný), ale v tom §184 je to jinak, takže to udělám pravděpodobně dle něj
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 1. 2009 16:37
Potřeboval bych si ujasnit jednu věc,
pracovníci byli na pracovní cestě v zahraničí a nebyla jim poskytnuta žádná záloha. Vrátili se a chtějí proplatit mýtné v Itálii a parkovné, vyplatím jim to v české měně a myslím, že bych měl použít kurz ČNB platný v den nástupu na pracovní cestu. Je to tak? Díky za info