Re: SD rozdílná výše slevy?
ty slevy 48, 40 a25 měsíců platí vždy 12 měsíců, takže když máte registraci 03/2004, máte slevu do 02/200x. zrovna tak 04/2007, sleva je do 3/2010 48%.
u předčasného ukončení LE snad máte alespoň nějaký doklad o vrácení vozu, ze kterého by bylo patrné datum. s ohledem na to bych pak platila silniční. u totálky bych zkusila najít taky nějaký doklad - od policie, určitě jste to hlásili, fotky, korespondenci, ze které by bylo patrno, že auto nebylo schopné provozu. zkuste. sice pro někoho jen pár tisíc, ale pro druhého je to majlant
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 1. 2009 19:51
Prosím...
Tahač návěsů, registrace 03/2004, sleva 40% celý rok 2008.
Návěs , registrace 04/2007, sleva 48% celý rok 2008.
Neboť už tu blbnu,motám se v tom,pořád se vracím, pročítám diskuzi a názory dokola tak už nevím. Když mám tahač se slevou, návěs může mít slevu podle svoji registrace, nebo ji za rok 2008 musí mít podle tahače? Já myslím že svoji, těch 48%.
Kdyby u tahače sleva už nebyla, vím že bych nemohla uplatnit ani u toho nového návěsu.
A ještě: předčasně ukončený leasing během roku, ale nevíme kdy a jak nás leas.společnost zrušila jako provozovatele. Platit SD jak? myslíte že za celý rok, i když auto jsme nepoužívali?odhlásit ho bez TP nelze, značky si odvezli i s autem takže depozit taky nepadá v úvahu.To samý mám u auta: v roce 2006 totální havárie,ale leas.společnost TP nezapůjčila,LS ukončila, stále jsme dle informací zapsáni jako provozovatelé a ted po nás chtejí prokázat povinné ručení.za 2007 mi bylo doporučeno SD za toto auto zaplatit,takže i ted asi jo,že?Je to mazec! DĚKUJI všem