Fu zadrzuje dph - je mozna pomoc

• (neregistrovaný)

27. 1. 2009 20:19

Moc prosim o radu. Minuly rok cca v srpnu 08 jsem od developera zakoupil rozestaveny rodinny dum za cca 2000000,- vc. dph 9%, s tim ze ho dostavim a prodam. Opravneni k podnikani mam v poradku. Developerovi jsem uhradil 1900000,- bez zadrzneho 100000,-. Developer mi vystavil fakturu, kterou jsem uplatnil za IIIQ08 a zadal jsem vraceni dph cca 200000,-. FU naridil mistni setreni po kterem konstatoval ze ja jsem v poradku a ze na dph mam narok, pouze ze pry musi prosetrit platnost faktury. 16.12. tedy odeslali fakturu na prosetreni na FU pod ktery spada developer. S FU jsem mluvil, ale pry se neda nic delat, pry maji lhutu 3 mesice a ze muzu jen cekat. Jenze, nyni, po me chce developer doplatit zadrzne 100000,- a ja tyto penize nemam, protoze jsem vsechny prostredky investoval do dostavby domu, abych ho mohl co nejdrive prodat. Developer mi vyhrozuje, ze me bude zalovat. Ja vsak nemam penize na ktere (jak to chapu) mam narok, protoze byla napadena platnost developerovi faktury. Je nejaka pomoc? Mohu nejak setreni uspisit, treba si vyzadat nejake potvrzeni, ze developer odvedl z faktury dph? Mohu celou situaci nejak obratit proti developerovi - jde prece o jeho fakturu? Nebo mam smulu. Uprimne prosim o radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2009 21:53

Vladík (neregistrovaný)

Re: fu zadrzuje dph - je mozna pomoc
      Zkuste podat námitku proti postupu správce daně při místním šetření,nebo i proti nečinnosti, můžete i ústně do protokolu, můžete nahlížet do spisu, jestli se něco děje, pokud se plnění uskutečnilo, pak jste v právu a máte nárok na odpočet, faktura, pokud má náležitosti daňového dokladu je v pořádku, nevím proč se jim faktura nezdá platná... nebo si najděte daňového poradce a on se znalostí problému vám spíše dokáže poradit, než takhle na dálku bez podrobností... nesmíte se nechat odradit a zastrašit.

• 27. 1. 2009 22:14

1234a (neregistrovaný)

Re: fu zadrzuje dph - je mozna pomoc
      na základě MŠ nemohou nic zadržovat. museli zahájit vytýkací řízení (výzva dle §43). pokud jste vše doložil, podejte námitku proti nečinnosti správce daně, běžte nahlédnout do spisu, ať vidíte, jaké kroky činí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).