Zápočtový list

• (neregistrovaný)

27. 1. 2009 22:01

Dobrý den,
    pokud mi konči zaměstnanec, udělám odhlášku na sociálce a ta už mi nepotvrzuje záp.list?? Tak já jako zaměstnavatel vypisuji nemoci? A při nástupu nového zaměstnance odevzdávám zápočt.list z předešlého zaměstnání tohoto zaměstnance na sociálce nebo si ho já mám uschovat?
    díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2009 22:06

beta (neregistrovaný)

Re: zápočtový list
      nic z toho, co se týká sociálky. ZL předchozího z-ele uschováte jen pro vás, nemoc od 2009 sleduje soc. sama, nedokládáte jí ani předchozí ZL, ani váš v případě ukončení PP, ani pracovní smlouvy, ani změny PS, ani dodatky PS, hlídáte si jen oznámení o nástupu/ukončení/změny/.Ani na váš ZL neuvádíte nemoci, to jste neuváděla ani v r. 2008, ani na váš ZL neuváděla OSSZ - pokud jste se řídila zákonem ..., takže ohledně nemoci letos nic nového.

• 27. 1. 2009 22:10

iveta (neregistrovaný)

domnívám se že soc.potvrzuje na ZListě dobu neschopnosti a to po podpůrčí dobu je 380dní a za tuto dobu ještě musí organizace ať už byla MO nebo VO doložit OSSZ dobu všech neschopností bývalého zaměstnance. Pokud jste byli VO tak sociálka nemá přehled nemocí zaměstnance-tyto zůstaly u zaměstnavatele. Snad někdo ví víc.
      Co se týče listin v osobní složce zaměstnance jste povinna je předat zaměstnanci a případné kopie skartovat-ochrana osobních údajů. Pokud by vznikly pochybnosti, je na kontrolním orgánu si tyto opatřit u bývalého zaměstnance.

• 27. 1. 2009 22:53

beta (neregistrovaný)

nešiřte planý poplach :) od r. 2009 organizace n e p o t v r z u j e na ZL dobu nemoci, stejně tak, jako ji nepotvrzovala ani v roce 2007, 2008. Nahlédněte do ZP do náležitostí Potvrzení o zaměstnání - v novele ZP od 1.1.2007 v ZP nenajdete v náležitostech ZP dobu nemoci ..., tuto měl z-el povinnost v případě VO uvádět na zvláštním jiném odděleném potvrzení, ale to je již pasé, s konečnou platností od 2009, ať jste "bývalá" MO či VO, na ZL nepotvrzujete doby nemoci, ani nepředáváte ZL sociálce k potvrzování doby nemoci. Nemoc si vede sociálka sama a nechte na ní, aby si vše zjistila, nebojte se, že ona nezná doby nemoci - vždyť i dříve lékaři posílal hlášení PN na OSSZ :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).