Re: sleva na dani - úroky ze staveb.spoř
Tak pokud tam není uvedena,tak bych mu to nevzala.
Prostudujte smlouvu. Jestliže je v manželčině úvěru uveden váš zaměstnanec jako spoludlužník, nebo třeba jako přistupitel k závazku, může si odečíst i ty její úroky. Úroky si mohou všichni zletilí účastníci rozdělit mezi sebe rovným dílem, nebo si je celé může odečíst jeden z nich. A je jedno, na čí jméno je vystaveno potvrzení (nebo smlouva o úvěru).
Já jsem si to jednou ověřovala u nás na FU a paní mi řekla,když tam mám trvalý pobyt a smlouva je na vás oba,tak mi to schválila.I když dům ve kterém bydlíme není v našem vlastnictví a je mojí maky,ale radši se tam zeptejte,jak to budou posuzovat oni.
Ono záleží i jiných věcech, opravdu je, jak píšete, důležité přečíst smlouvu, správně určit účel úvěru a podle toho pak dát vše dohromady. Obecně lze říct, že jste-li oba účastníky smlouvy o úvěru, můžete si odečíst manželovy úroky vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 1. 2009 7:07
Dobrý den,
zam-ec uplatňuje slevu na dani ze zaplac.úroků ze staveb. spoření, může si on uplatnit slevu i na manželky úroky ze spoření, každý z nich má svou smlouvu na spoření, může tedy uplatnit on i za ní???
Děkuji za pomoc
Alena