Re: zánik plac.sil.daně
Já bych se opřela o to, že v dubnu jsem již auto nepoužívala k podnikání (předmět daně v §2), když si ho fyzicky nový majitel převzal již v březnu. SD tedy naposled za březen.
Teď jsem to zjistila, pokud nemám zápis v TP - přepis. .je auto moje, a platím silnicční daň já.... tzn. musí se jít podle TP.
a další, pokud to prodávám FO, a přepis je např. 3.4. platím silniční daň i za duben. viz. par. 8 odst. 2 poslední věta, poslední část...
který předchází před kalendářním měsícem vzniku daňové pořinnosti novému poplatníkovi.. a ta FO není poplatník.
Dobrý večer.Je třeba si ujasnit to,že povinnost platit SD nevzniká jen tím,že je někdo zapsán jako provozovatel v TP.Mimo této podmínky musí splňovat také to,že vozidlo využívá k podnikání.Pokud lze prokázat,že auto nebylo v daném měsíci využito k podnikání,nemusí se SD za tuto dobu platit! Platí to pro vozidla do 3,5t.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 1. 2009 8:35
Dobrý den,
prosím o objasnění, prodej auta např. 31.3.2008, přepis 2.4. - mám to v TP - dostala jsem kopii. Auto prodáno Fyzické osobě.
Platím daň ještě i za duben, že?
Pokud by to bylo auto do podnikání, platila bych jen do března.
Máte někdo s tímto zkušenost?
Děkuji moc
Blanka