Návrat po MD-pracovní doba

• (neregistrovaný)

28. 1. 2009 9:26

Dobrý den,
    v dubnu mi bude končit MD a měla bych se vrátit do práce. Zaměstnavatel mi nabídl místo původní, které jsem před MD vykonávala, ale bohužel se u zaměstnavatele změnilo to, že kdysi byla na této pozici pracovní doba na jednosměnný provoz. Nyní je provoz dvousměnný, který si bohužel nemohu kvůli dítěti dovolit. V mé pracovní smlouvě mám uvedenou pracovní dobu v jednosměnném provozu, a proto myslím, že je překážka na straně zaměstnavatele, když vznikla změna u něj a měla bych nárok na odstupné? Zaměstnavatel mi ale řekl, že mi místo nabídl a pokud nenastoupím, nebudu mít nárok na odstupné. Můžete mi prosím poradit, jestli změna pracovní doby je překážka na straně zaměstnavatele, tzn. mám nárok na odstupné, protože mi zaměstnavatel nenabídl místo dle mé pracovní smlouvy? Krom té prac. doby je pracovní pozice dle smlouvy v pořádku - stejné pracovní zařazení i místo výkonu práce. Pouze ta pracovní doba.. Prosím poraďte.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2009 21:55

lida (neregistrovaný)

Re: návrat po MD-pracovní doba
      Bohužel, zaměstnavatel má pravdu. Můžete požádat o změnu pracovní doby z důvodu péče o dítě. Zaměstnavatel Vám to , pokud mu to jen trochu dovolí provozní podmínky, umožní. Ale může se stát, že odpoví, že z vážných provozních důvodů to není možné nebo Vám nabídne jiné místo. Takže buď nastoupíte na směnný provoz, nebo vezmete místo jiné (pokud Vám bude nabídnuto), nebo budete muset řešit ukončení prac. poměru, ale bez odstupného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).