Jak udělat daňové přiznání

• (neregistrovaný)

28. 1. 2009 11:27

Od ledna 2008 jsem pracoval asi 10 měsíců u jedné firmy,kde jsem podepsal prohlášení k dani,pak jsem skončil prac. poměr u této firmy a asi měsíc jsem byl u jiné, kde jsem taky skončil a nastoupil na úřad práce.Kdo mi bude dělat roční zúčtování daně?sám si to mám udělat a jaký formulář k tomu potřebuju a jaké papíry,to musím mít něco od těch zaměstnavatelů?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2009 11:36

Anna (neregistrovaný)

Re: Jak udělat daňové přiznání
      O zúčtování daně můžete do 16. 2. 2009 požádat svého posledního zaměstnavatele v roce, musíte mu k tomu dát potvrzení o výši příjmu a sražených zálohách na daň od všech svých zaměstnavatelů, které jjste v průběhu roku měl.

• 28. 1. 2009 11:41

anonym (neregistrovaný)

A můžu si to udělat i sám,když budu mít to potvrzení o zdanitelných příjmech?a taky potřebuju nějaké potvrzení o studiu dceři na které jsem si uplatňoval daň. zvýhodnění?ale toto potvrzení jsem nosil do firmy,kde jsem prvně pravoval i o ukončení studiu,tak to už asi ted nepotřebuji?
      děkuji

• 28. 1. 2009 13:35

Anna (neregistrovaný)

Samozřejmě, můžete si podat daňové přiznání. Potřebujete k tomu potvrzení o příjmech a sražených zálohách na daň od všech zaměstnavatelů. Pokud jde o daňové zvýhodnění na dceru, jestli dobře rozumím, tak ona ukončila studium v průběhu toho vašeho prvního zaměstnání. Pak vám zaměstnavatel do svého potvrzení o příjmech uvede data od kdy do kdy jste dceru uplatnil a další potvrzení už nepotřebujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).