Re: HPP,neplacené volno a ZP
Volno bych mu dala neomluvené, zaměstnanci stačí doručit oznámení o zrušení pracovního poměru ve zkušební době, pokud byla sjednána. Poslala bych to na doručenku do vlastních rukou a tím je hotovo, nemusí s tím souhlasit. A zdravotní pojištění si v případě neomluvené absence musí zaplatit sám, tzn., že mu to strhnete z výplaty celé za ty dny neomluvené absence.
Re: HPP,neplacené volno a ZP
Chápu to správně? - hrubá mzda je 4125, při neoml. absenci vyměřovací základ spočítal program na 5157,tedy z 4125 je 9% 372,-, z 5157 je 9% 464. Rozdíl 92 mu strhnu z čisté mzdy?
Nebo spočítám rozdíl mezi 13,5% z 4125 a 5157, tj 140,- A ten mu strhnu? Děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 1. 2009 12:47
Zaměstnanec nastoupil 8.1.2009 na HPP, 19.1. a 20.1. potřeboval volno s tím, že si to napracuje, prý musel na policii. Nijak nepodložil. 22.1.volal, že potřebuje ještě jeden den volna, musí si sehnat bydlení. 28. 1. není v práci, neomluvil se. Zaměstanavatel chce k 27.1. ukončit PP ve zkušební době pokud nedonese PN. Napracováno to nemá, s volnem zaměstnavatel souhlasil. Tak mi prosím poraďte, jak to mám udělat. Jaké volno napsat, neplacené omluvené, nebo neomluvené. A co když nepřijde a uběhne víc než osm dní od 27.1. kdy byl naposledy v práci. A jak je to se ZP? Kolik kdo platí? A mám s ním sepsat něco víc než běžné věci k ukončení HPP? Děkuji moc, ještě jsem nic takového nedělala.