Re: MD - žádný příjem??
>>>Dobrý den, prosím Vás, jak by to bylo? Do roku 2004
>>>jsem byla ˇosoba spolupracující a zároveň mám
>>>vystavená
>>>ŽL ale mám pozastavenou živnost,nyní když bych
>>>otěhotněla, brala bych nějaké peníze na základě
>>>uvedených
>>>situací??? Děkuji .
>> Ne.Nejste nemocensky pojištěná,že.
> Jestli myslíte na narození dítěte ,můžete ale pobírat
>rodičovský příspěvek ze státní soc.podpory hned od
>narození dítěte (na základě žádosti).Myslela jsem za období 1/2 roku po narození tzv.mateřská jeslti se dá toto použít.Děkuji.
Re: MD - žádný příjem??
(2) Podmínkou nároku na peněžitou pomoc v mateřství je účast pojištěnce na pojištění alespoň po dobu 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na peněžitou pomoc v mateřství (§ 34 odst. 1). Je-li uplatňován nárok na peněžitou pomoc v mateřství z více pojištění, musí být tato podmínka účasti na pojištění splněna v každém z těchto pojištění.
(3) Podmínkou nároku na peněžitou pomoc v mateřství osoby samostatně výdělečně činné je kromě splnění podmínky účasti na pojištění podle odstavce 2 účast na pojištění jako osoby samostatně výdělečně činné podle § 11 po dobu alespoň 180 kalendářních dnů v posledním roce přede dnem počátku podpůrčí doby stanovené podle § 34 odst. 1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 1. 2009 15:38
Dobrý den, prosím Vás, jak by to bylo? Do roku 2004 jsem byla ˇosoba spolupracující a zároveň mám vystavená ŽL ale mám pozastavenou živnost,nyní když bych otěhotněla, brala bych nějaké peníze na základě uvedených situací??? Děkuji .