Re: Průměrný čistý výdělek
Musíte použív prům. výdělek pro náhrady mzdy , který byl platný
v době skončení pr.pom. - tedy za 4,č., Pravděpodobný byste použil jen v příp.,že ve 4.č. neodpracoval alespoň 21 dnů.Výpočet
prům. výdělku je přesně daný ZP - náhrada Kč/hod.krát týdenní úvazek krát průmpočet týdnů 4,348´= měs.hrubý. Z tohoto měs. spočítáte čistý( daň,poj.)
Re: Průměrný čistý výdělek
Děkuji. Ještě se chci zeptat. Vyplňuju Doklad o výši čtvrtlet. příjmu pro příspěvek na bydlení. V části D1 chci vyplnit příjmy ze zaměstnání, ale nejsem si teď vůbec jistá, jestli se tam mám dát i daňový bonus??? Počítala jsem to HM - ZP - SP - daň (v tomto případě je nulová), ale nevím, co s tím bonusem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
28. 1. 2009 16:02
Dobrý den, prosím o radu. Potřebuju zaměstnanci pro ÚP potvrdit údaj o výši průměrného čistého výdělku. Zaměstnanec u nás pracoval od 26.7.2007 do 31.3.2008, v r. 2007 měl 3 dny dovolené, v r. 2008 taky 3 dny dovolené + 7 dnů neplaceného volna, HM za r. 2007 byla 41.455 Kč, za r. 2008 byla HM 22.223 Kč. Nevím, ze kterého období mám tento průměr vypočítat, jestli za oba roky 2007 i 2008 dohromady, nebo jenom z té HM 22.223 (r. 2008), nebo jestli to mám počítat jako pravděpodobný průměr za 4.q 2008 (když to vypisuju v lednu 2009). A ještě jsem se chtěla ujistit, průměr vypočítám takto: HM mínus ZP mínus SP mínus záloha na daň, to vše vydělit počtem odpracovaných dnů za dané období (nezapočítává se dovolená, nemoc a neplacené volno) a vynásobit 21 (průměrný počet pracovních dnů), je to tak? Děkuji