Re: Zpětné uplatnění odpočtu
nechte si od zaměstnavatele vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech - dole na tomto potvrzení je řádek, že bylo provedeno roční zúčtování s výsledkem .... udělejte si svoje přiznání dodatečné, kde uplatněte odpočet na studenta. 2007 by ještě mělo jít, 2006 nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 1. 2009 19:14
Dobrý den, prosím o radu. V současné době jsem podepisovala zaměstnavateli Prohlášení k dani. Mám pouze jednoho zaměstnavatel u kterého pracuji již více než 10 let. Jsem sama s dcerou 20 let, která dosud nepřetržitě studuje. Každý rok v září pravidelně dokládám potvrzení o studiu. Zjistila jsem, že za poslední dva roky ( 2006 a 2007 ) nebyl zaměstnavatelem uplatněn odpočet na studující dítě. Můj dotaz zní - mohu požádat zaměstnavatele zpětně o opravu a uplatnění odpočtu nebo je zaměstnavatel povinen po upozornění zpracovat sám opravu. Je to vůbec možné zpětně uplatnit???
Moc děkuji
Věra Dvořáková