Náklady %

• (neregistrovaný)

28. 1. 2009 19:42

Prosím o radu. Jsem OSVČ a uplatňovala jsem náklady ve skutečné výči,za rok 2007 jsem přešla na %,předešlý rok dodanila a letos mám více nákladů než mi dělají % mohu přejít zpět na skutečné výdaje? Pokuď ano musím příjmy,které mi přišly až začátkem roku 2009 opět dodanit do roku 2008?
    Díky za info.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2009 21:05

Jaromír (neregistrovaný)

Re: Náklady %
      Musíte upravit základ za rok 2007 o cenu nespotřebovaných zásob, o výši pohledávek (bez ohledu na to jestli vám byly začátkem roku zaplaceny nebo ne :-) a zaplacených záloh. Předpokládám že v ditaze je chyba, že se bavíme o tom, že byste ráda přešla na DE pro zdaňovací období 2008, nikoli 2009 :-)

• 28. 1. 2009 23:23

Jarmila (neregistrovaný)

Já tomu rozumím tak,že za rok 2006 bylo dodaněno,v roce 2007 byly výdaje % a za rok 2008 jsou výhodnější skutečné náklady.Pokud nedodaníte příjmy,které vám přišly začátkem roku 2009,tak budete muset za rok 2009 použít zase skutečné výdaje.Je to na rozhodnutí každého,ale já bych to raději udělala,co kdyby to bylo za rok 2009 zase výhodnější %?

• 29. 1. 2009 8:09

jb (neregistrovaný)

Jen upozorním na častou chybu při přechodu. Zkontrolujte, jestli nezdaňujete 2x, tj v některém roce jste přidanila z důvodu přechodu a v druhém roce jste při zaplacení zahrnula do příjmů (i když bylo přidaněno)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).