Re: Silniční daň a os.auto na LPG
>>Platí se silniční daň u os.auta v soukromém
>>vlastnictví, které občas použiji pro podnikání, když
>>je
>>přestavěné na LPG pohon (zapsáno i v TP)? A jak mám
>>počítat
>>náklady na km, nikde jsem na průměrné ceny pro LPG
>>nenarazila. Děkuji.
>
>Platit se musí, ale jak řešit náklady na km mi taky
>zatím nikdo neporadil
No to je právě ono, že zřejmě se daň platit nemusí. Je to v § 3 zákona o silniční dani (pro rok 2008). Jenže jak pak vykazovat cenu za kilometr, když se kombinují navíc obě paliva, to vážně také nevím...
A nařizuje mi nějaký zákon, že musím doklady uchovávat? U auta jen na BA nemusím. A co když jezdím jenom na bebzín? (i když to nemá logiku) A kdo mi dokáže, že na ten benzín skutečně nejezdím. Myslím, že si brzy někdo z těch nahoře všimne, že nám umožnili si trochu ulevit z daní a dají to do kupy. Já už nad těmi náklady špekuluju dlouho a nic jiného mě nenapadlo, než náklady za benzín.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 1. 2009 21:42
Platí se silniční daň u os.auta v soukromém vlastnictví, které občas použiji pro podnikání, když je přestavěné na LPG pohon (zapsáno i v TP)? A jak mám počítat náklady na km, nikde jsem na průměrné ceny pro LPG nenarazila. Děkuji.