Re: roční zůčtování daně ze závislé činn
no ona mu záloha vycházela na 1620,-, ale sleva je 2070,-, takže společnost za něj nic neplatila. Jak mohu tedy provést roční vyúčtování a odečítat mu slevy atd, vyjde mi tedy např., že mu mám vrátit 2000,- a kdo mi je vrátí? Já si je nemám od čeho odečíst, tudíž by mu to vrátil zaměstnavatel ze svého a pak žádal FÚ? Pokud vím, tak se vrací zálohová daň pouze do nuly a pokud on nic na zálohách nezaplatil, tak nemohu nic vracet...
Re: roční zůčtování daně ze závislé činn
pokud nezaplatil žádnou daň, tak není o co žádat (takže nějaké potvrzení na další slevy ať ani nepředává, protože je to k ničemu)
sice si o RZD může požádat, ale to je vše, prostě mu ho neprovedete, protože nemáte co vracet
ne abyste mu něco vyplatila - nesmíte si to plést s daňovým bonusem (ten je jen na děti!!!)
daň se počítá do nuly, a on je na nule
a je nesmysl ho posílat na FÚ, jak jste psala, protože tam mu také nic nevrátí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 1. 2009 22:37
Dobrý den, mám dotaz ohledně ročního zůčtování daní. Jedná se o to, že zaměstnanec má přiznanou mzdu 8000,- hrubého, tudíž zálohu na daň má nulovou a za celý rok nezaplatil žádnou zálohu. Teď mi zaměstnanec přinesl potvrzení o zaplaceném životním pojištění atd...nevím, zda toto vyúčtování mohu provést. Myslím si, že ne, nemám to od čeho odečíst. Zřejmě si tento zaměstnanec musí podat přiznání sám. Nemůžete mi prosím poradit?
Děkuji
Jana