Re: Upozornění pro OSVČ vedlejší-ossz
zcela by postačovalo, kdyby OSSZ sledovala vlastní web .. :) najdete tam info o výše uvedeném - pověsili to "už" 12.1.09
http://www.cssz.cz/cz/osoby-samostatne-vydelecne-cinne/druhy-svc/zmena-duvodu-pro-vykon-vedlejsi-samostatne-vydelecne-cinnosti.htm
Toto povrzení se již dokládalo vloni. Prostě toto potvzení je za přehledem,můžete si vytisknout.
>>>>Dobré ráno,pokud podnikáte vedle zaměstnání musíte
>>>>pro
>>>>tento rok doložit na ossz, že Vaše zaměstnání zakládá
>>>>účast na nemocenském pojištění-potvrdí Váš
>>>>zaměstnavatel.Včera mě takto upozornili na "našem"
>>>>ossz,ale až po
>>>>té,co sami museli volat na své ústředí,co vlastně po
>>>>nás mají chtít :-)
>>>
>>>Ano, musíte. Potvrzení o tom, že jste vykonával
>>>zaměstnání v roce 2008 a že jste si vydělal více jak
>>>96 000,
>>>je to kvůli zálohám,aby vám podnikání uznali jako
>>>vedlejší a nemusel z toho platit zálohy.
>>No právě,že já jsem včera měla u sebe jen potvrzení o
>>výši výdělku za rok 2008 a nestačilo to,ještě chtějí
>>nové potvrzení,že jsem stále zaměstnaná a mé
>>zaměstnání
>>zakládá účast na nemocenském pojištění - je to
>>novinka, tedy alespoň pro mne.
>
>zcela by postačovalo, kdyby OSSZ sledovala vlastní web
>.. :) najdete tam info o výše uvedeném - pověsili to
>"už"
>>12.1.09
>http://www.cssz.cz/cz/osoby-samostatne-vydelecne-cinne/druhy-svc/zmena-duvodu-pro-vykon-vedlejsi-samostatne-vydelecne-cinnosti.htm
Jen malou poznámku: nechápu, proč OSSZ chtějí od OSVČ nějaké potvrzení o zaměstnání s pojištěním, když my zaměstnavatelé "trdlujeme" již od roku 2005 s Registrem pojištěnců. Tam musíme nahlásit každého zam-ce, kterému vzniklo nebo zaniklo nem. pojištění. Proč nevyužívají svých údajů? K čemu to všechno děláme? Přece od 1.1.09 mají podle rodného čísla vychytat pro nem. dávky všechny pojištěné činnosti zaměstnance v celé republice, tak ať mrknou do Registru i v případě OSVČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 1. 2009 6:54
Dobré ráno,pokud podnikáte vedle zaměstnání musíte pro tento rok doložit na ossz, že Vaše zaměstnání zakládá účast na nemocenském pojištění-potvrdí Váš zaměstnavatel.Včera mě takto upozornili na "našem" ossz,ale až po té,co sami museli volat na své ústředí,co vlastně po nás mají chtít :-)