Re: volno s náhradou mzdy 80%?
Hlavně jestli víte co bude chtít ten ÚP,ale především se musíte obrátit na Inspektorát úřadu práce.To je vidět jaký jste odborník?!?!?!Tuhle debatu už nemá cenu dále rozvíjet,protože stejně nesplnila svůj účel.Ale jinak děkuji za peknou odpovědi bb.
>>>Nemyslel to třeba tazatel tak, že by zaměstnanci byli
>>>doma na 80% mzdy, tzn. jako překážka ze strany
>>>zaměstnavatele?
>>
>>Podle mne tazatel vůbec nemyslel . Těžko mohl myslet
>>překážku a napsat dovolenou - viz
>>Jak by se to chovalo,kdyby jim nařídil nucenou
>>dovolenou za 80%?To musí vyrozumět úřad práce a ten
>>bude něco
>>chtít?
>Hlavně jestli víte co bude chtít ten ÚP,ale především
>se musíte obrátit na Inspektorát úřadu práce.To je
>vidět jaký jste odborník?!?!?!Tuhle debatu už nemá cenu
>dále rozvíjet,protože stejně nesplnila svůj účel.Ale
>jinak děkuji za peknou odpovědi bb.
Jenže ty věty - Jak by se to chovalo,kdyby jim nařídil nucenou
>>dovolenou za 80%?To musí vyrozumět úřad práce a ten
>>bude něco
>>chtít?
jste napsal vy.
Původně jsem do téhle diskuze nechtěla zasahovat, protože je na můj vkus moc osobní a málo k věci. Ale nedá mi to, když o tom něco vím...
Tak předně: 80% průměrného výdělku lze zaměstnancům vyplatit v případě, že se jedná o prostoj, tedy nečekaná situace, jako nedodání materiálu apod. Což není tento případ. Nepůsobí-li u vás odbory, lze na základě rozhodnutí příslušného úřadu práce o tzv. částečné nezaměstnanosti po určitou dobu vyplácet náhradu ve výši 60% průměrného výdělku (§ 209 ZP). Co k tomu budou potřebovat, je nejlépe dohodnout přímo s nimi, žádný obecný postup neexistuje. My jsme předkládali požadavky odběratelů, plán výroby - vždy z minulosti a ze současnosti - pro porovnání. Ale předjednali jsme to po telefonu.
Já už jsem si to taky zjistila a je to jak píšete,bohužel se to musí vyřídit s příslušným UP nebo Inspektorátem ÚP.A tak dle výše uvedeného §209 ods.3 bohužel mě odkázaly na inspektorát úřadu práce.Bohužel jsem nikdy tuto situaci neřešila,tak jsem chtěla poradit,zda není více možnosti.Jinak děkuji za info.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 1. 2009 7:15
Má už někdo zkušenost s nucenou dovolenou,když nemáme pro zaměstnance práci?Odbory samozřejmě nemáme.