Re: výpis z úvěrového účtu
Když to takhle zaúčtuji, tak pak je konečný zůstatek na bankovním účtu o to větší. Musela bych zároveň účtovat i o výdaji. Peníze byli fakticky zaslány rovnou na účet dodavatele. Není lepší v tomto případě doklady z úvěrového účtu jen zakládat a na základě výpisu z bankovního účtu účtovat o splátkách úvěru jako nedaňových výdajích a o úrocích jako výdajích daňových?
Re: výpis z úvěrového účtu
Asi jsem to špatně pochopila,myslela jsem že vám převedli peníze na podnikatelský účet,konečný zůstatek musí souhlasit.Pak spl.uvěru nedaňové a úroky daňové.Teď mě napadá,jak ste si srovnala dodavatelskou fakturu,když peníze nebyly zaslány přes vás?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2009 11:00
Jsem podnikatel, fyzická osoba. Mám dotaz, jak zaúčtovat poskytnutý úvěr. Kromě výpisů z bankovního účtu mám i výpisy z úvěrového účtu.
Jak o úvěru účtovat v DE?
Na základě kterého výpisu co a jak účtovat?
Zaúčtovat poskytnutý úvěr jako nedaňový příjem a pak na základě bankovních výpisů účtovat splátku jako nedaňový výdej a splátky úroků jako daňový? A výpisy z úvěrového účtu jen zakládat?