Výpis z úvěrového účtu

• (neregistrovaný)

29. 1. 2009 11:00

Jsem podnikatel, fyzická osoba. Mám dotaz, jak zaúčtovat poskytnutý úvěr. Kromě výpisů z bankovního účtu mám i výpisy z úvěrového účtu.
    Jak o úvěru účtovat v DE?
    Na základě kterého výpisu co a jak účtovat?
    Zaúčtovat poskytnutý úvěr jako nedaňový příjem a pak na základě bankovních výpisů účtovat splátku jako nedaňový výdej a splátky úroků jako daňový? A výpisy z úvěrového účtu jen zakládat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2009 13:08

Dáša (neregistrovaný)

Re: výpis z úvěrového účtu
      Když to takhle zaúčtuji, tak pak je konečný zůstatek na bankovním účtu o to větší. Musela bych zároveň účtovat i o výdaji. Peníze byli fakticky zaslány rovnou na účet dodavatele. Není lepší v tomto případě doklady z úvěrového účtu jen zakládat a na základě výpisu z bankovního účtu účtovat o splátkách úvěru jako nedaňových výdajích a o úrocích jako výdajích daňových?

• 29. 1. 2009 16:45

Jarmila (neregistrovaný)

Asi jsem to špatně pochopila,myslela jsem že vám převedli peníze na podnikatelský účet,konečný zůstatek musí souhlasit.Pak spl.uvěru nedaňové a úroky daňové.Teď mě napadá,jak ste si srovnala dodavatelskou fakturu,když peníze nebyly zaslány přes vás?

• 2. 2. 2009 13:57

Dáša (neregistrovaný)

žádná faktura není. Jednalo se o koupi nemovitosti. Peníze byly odeslány rovnou na účet prodávajícího.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).