Re: vyúčtování daně a bonus
Tak to vím, že ji musím napsat i do 5b, ale nevím jak přesně v tom lednu a únoru, protože jsem ten lednový bonus ponížila až v únorové mzdě. Netuším či do ledna nemám do 5b napsat nic a do toho únorového 5b sloupce napsat o těch 220 víc.
Re: vyúčtování daně a bonus
Celkově za celý rok mi nemá vyjít ani přeplatek ani nedoplatek, je to srovnané přesně na 0,-. Jen si nevím rady s těma sloupcema 5a a 5b za leden a únor, a to nemluvím ani o těch přílohách, které ještě budu muset vyplňovat. Snažím se to najít nějak popsané i v abecedě mzdové účetní, ale taky se v tom trošku ztrácím. Letos to musím nějak risknout vyplnit, za rok budu chytřejší a půjde to líp.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 1. 2009 11:12
Dobrý den, prosím o radu při vylnění tiskopisu vyúčtování daně za příjmu FO. Dělám jej poprvé a trošku si nevím rady, tak budu ráda, když mi dobrá duše pomůže :-)
V lednu jsem měla na zálohách odvést daň 1455,-, ale u 2 za-nců vyšel daň.bonus celkem 220,-, čili jsem měla ponížit odvod na FÚ a poslat jim 1235,-, ale neudělala jsem to a odvedla celých 1455,- a o těch 220,- jsem ponížila odvod v únoru. Teď nevím, co jak zapsat do sloupců v lednu a únoru.
LEDEN
Sl. 2 = 1455,-
Sl. 3 = 1455,-
Sl. 5a= 220,-
Sl. 5b= nevím
Sl. 8 = 1235,-
Sl. 9 = 1455,-
V únoru jsem měla zálohy 360,- a daň. bonus 110,-, čili jsem měla na Fú odvést 250,-, ale odvedla jsem ještě o těch 220,- méně, takže pouhých 30,-.
Sl. 2 = 360,-
Sl. 3 = 360,-
Sl. 5a= 110,-
Sl. 5b= nevím
Sl. 8 = 250,-
Sl. 9 = 30,-
Je prosím správně to, co jsem napsala, nebo to mám úplně špatně? Děkuji za rady a dopnění.