Re: Silniční daň
Ne nemusíte. V daňovém přiznání vykážete měsíce, kdy vozidla jezdila a o měsíce, které nevykážete (ve kterých nejezdila) se Vám pak snižuje celková daňová povinnost. Postupujte pečlivě dle pokynu k vyplňování daňového přiznání a ono Vás to samo navede...
Re: Silniční daň
Není zač.
Může Vám ale vzniknout jiný problém, pokud tato vozidla máte v majetku (uplatňujete odpisy). Kdysi jsem narazil na přechytračelého berního úředníka a ten mi tvrdil, že pokud vozidlo nejezdilo a nesloužilo tedy k zajištění, dosažení a udržení příjmů, nelze u něj tedy uplatňovat daňové odpisy (popř. pouze poměrnou část) ! Už si ale nepamatuji, jak jsem to tenkrát vyřešil, tak se raději někde optejte jak to dnes je, aby Vám zase nevznikly problémy někde na dani z příjmu... (Toto je ale věc pro skutečné odborníky, ne pro tento debatní kroužek...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 1. 2009 16:41
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem.
Mám 4 vozidla, 3 řidiče. Po celý měsíc jezdí vždy 3 auta, jedno stojí.
Musím platit silniční daň i za měsíce, kdy vozidlo nejezdí.
Děkuji za odpověď
Helča