Kotrola FÚ-kdy se dozví firma verdikt?

• (neregistrovaný)

29. 1. 2009 20:28

Mám dotaz - už od 15.12. je u nás ve firmě kontrola z FÚ na roky 2005,2006 na DPPO,DPH a silniční daň.
    Budou tam až do poloviny února.
    Chodí nepravidelně,někdy dva-někdy čtyři dny v týdnu.
    Když se jich ptáme,jestli je vše OK tak říkají,že zatím ano.

Jaké máte zkušenosti?Já slyšela názor, že je pořád vše OK a pak to vše na nás vychrlí po kontrole.

Jednu věc už nám vytkli,ptali se na pneumatiky,které tam byly dvoje stejné a byli se ptát i v Pneuservise, jestli to můžou být letní a zimní tak si říkám, že kdyby něco objevili,tak se zeptají taky.....

Mám dost nervy, je to moc dlouho a táhne se to:-(
    Díky za reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2009 20:38

Marcela (neregistrovaný)

Re: Kotrola FÚ-kdy se dozví firma verdik
      Tak to je tam ještě máte krátce:-)) Já mám otevřenou kontrolu od léta roku 2008 a musí být ukončena nejpozději do roka, to je do léta, ale pokud by se ani do té doby neuzavřela, FÚ může požádat svůj nadřízený orgán o prodloužení lhůty z nějakého důvodu. Mám zkušenosti takové, že si nejdříve projedou účetnictví a pak vám předloží výzvu, ve které budou skutečnosti na které se vás budou dotazovat a vy budete mít stanovenou lhůtu ve které budete muset jejich dotazy zodpovědět a předložit další důkazní prostředky. Až potom je sepsán protokol o výsledku kontroly. Vše o tom co a jak můžete a co může FÚ se dočtete v zákoně o správě daní a poplatků, kde je vše co se kontroly a postupech při kontrole týká. Přeji, ať vám to dobře dopadne.

• 29. 1. 2009 21:22

Renata (neregistrovaný)

Marci, my máme za ty dva roky 6 šanonů dohromady.Je to malá firma.Takže taky se vás neptají na nic a čekáte, s čím vyrukují,jo?

• 29. 1. 2009 21:44

Marcela (neregistrovaný)

Přesně tak, v průběhu se spíše maličko vyptali na nepodstatné věci, ale opravdu si spíše dělali poznámky pro sebe. Po půl roce nám vrátili šanony a pak se začali dotazovat. Protože mezitím se dotazují u jiných FÚ, jestli má doklady v účetnictví protistrana. Odběratel nebo dodavatel. Myslím si, že je zbytečné se jich vyptávat dokud opravdu nevyrukují s nějakým verdiktem. Stejně neřeknou, aby na něco neupozornili a vy jste nečinili protiopatření.
      Navíc, když se pak doptají, tak opravdu máte dostatečnou lhůtu, aby jste mohli reagovat.

• 30. 1. 2009 11:25

Renata (neregistrovaný)

Slabé slovo BLBKY:-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).