Re: Zrušit živnostenský zákon
Pokutu jste už dostala, nebo Vám jen sdělili, že ji můžete dostat?
Můžete mi, prosím, napsat na giggee@centrum.cz, pokusím se Vám pomoct, toto si nemůžou dovolovat. Sbírám podobné případy ius buserandi pro ústavní stížnost na živnostenský zákon. Je ale třeba pečlivě připravit podklady, několik podobných stížností již bylo ÚS zamítnuto.
Ještě jsem jí nedostala, jen jsem se informovala a že jsem porušila zákon tak mi jí prý můžou udělit až do této výše. Mám hrůzu tam jít a měnit to že mi oznámí že musím teda zaplatit tu pokutu..Já ale nikdy podnikat nezačala a ŽL jsem nijak nepozastavovala, tak se děsím toho že i po mě budou chtít pokutu třeba za to že jsem to nějak nepozastavila nebo nezrušila ten ŽL když jsem nezačla podnikat. Je to hrůza
Přemýšlím jestli by třeba nešlo ŽL zrušit úplně bez změn a založit si nový na nové přijmení, ale to by asi bylo k ničemu i když už by byl ten starý zrušený a třeba by se už emohli dožadovat pokuty, tak to asi nefunguje, že?
Předpokládám, že ve Vašem případě - pokud ŽÚ nezjistí jiné skutečnosti, které Vám přitíží, celou pokutu nedostanete. Jako matce s dítětem - snad k tomu přihlédnou, pokud jste víceméně bez příjmů - dostanete pokutu třeba 1000 Kč.
Napište mi na mail, já Vám tu pokutu zaplatím, ale potřebuji od Vás papír, na kterém ŽÚ bude zdůvodňovat, proč jste pokutu dostala. Potřebuji ho jako podklad pro ústavní stížnost. Zatím mám jen jeden, to je ale málo, lidé se hrozně bojí úřednické pomsty.
Jiné skutečnosti snad nejsou jen ta změna přijmení. Jestli nejdřív nemám zzajit na FÚ pro nějaké potvrzení třeba že jsem nebyla přihlášená na FÚ za celou dobu nebo si to nějak obstarají sami?Vzhledem k tomu že mám miminko abych neběhala sem a tam ...
já jsem měla zase ten problém,že jsem se přestěhovala a nenahlásila změnu.Rozhodla jsem se že ŽL zruším,protože nepodnikám a měla jsem ho pozastavený a tato lhůta mě vypršela.
Mohla jsem ho zrušit až po změně adresy,také tam byla nějaká sankce,ale nic jsem neplatila.Ono to opravdu záleží na lidech.
Já jsem ho právě ani nijak nepozastavila, dělo se toho tolik. Já ho ani nepozastavila. Myslíte tedy že si tam mám nejdřív zavolat a zeptat se co budou chtít doložit?Jestli něco z finančáku že jsem fakt žádnou firmu nepřihlašovala nebo tak?Budu tam nejspíš s mimčem tak abych nemusela běhat z úřadu na úřad.Děkuji vam moc mám z toho teda nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 1. 2009 21:14
Děkuji vám všem za odpovědi ohledně pokuty za nenahlášení nového přijmení.
Bohužel jsem se ale včera od vedoucího živnostenského úřadu dozvěděla že jsem porušila delikt a tudíž je to na pokutu až do výše 20 000,- tak to je paráda..
Musím to tedy co nejdřív změnit, s malým mimčem to bude trochu komplikovanější ale nedá se nic dělat.
Snad mi nehrozí další pokuta za to že jsem ŽL nepozastavila když jsem podnikat nezačla, nevíte?Já se v těch úřadech nevyznám..