Nikdo neví?Fa vystavená v cizí měně

• (neregistrovaný)

30. 1. 2009 10:12

Prosím kdo ví?Vystavila jsem fa na částku 150 USD na účet vedený v kč bylo připsáno jen 135 přepočteno denním kurzem banky.15 USD bylo strženo za poplatky - zákazník špatně zaškrtl typ. Jak prosím zaúčtovat co mám dát do příjmů - jak zaúčtovat poplatky?Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2009 10:19

Lenka22 (neregistrovaný)

Re: Nikdo neví?Fa vystavená v cizí měně
      135USD jako úhradu fa (221/321), 15USD jako poplatky 568/221) a Váš zákazník si to bude muset zopakovat ještě jednou "s 15 USD", aby svůj závazek doplatil...(doporučuji poradit mu,co má "zaškrtnout")

• 30. 1. 2009 10:28

Lenka22 (neregistrovaný)

...záleží také na tom,jak je to na Vašem výpisu Z BÚ zapsáno ("jen" +135,nebo +150 a -15...)

• 30. 1. 2009 11:30

L. (neregistrovaný)

Díky zapomněla jsem napsat,že vedu DE.Ne částka k převodu na kč protože je to korunový účet byla pouze 135 USD - už to pro tentokrát nechám.On podle příkazu který mi poslal, poslal skutečně 150 USD, ale v bance k přepočtu přišlo jen 135 USD, takže ten zbytek snědly nějaké poplatky cestou - mám jako svůj příjem dát pouze to co mi přišlo nebo to na co jsem vystavila fa - ještě dodám nejsem plátce DPH. Moc děkuji

• 30. 1. 2009 12:01

Lenka22 (neregistrovaný)

No,jde přece o to,aby byl vyrovnán závatek.Takže - dle toho co píšete (že pro tentokrát atd.) bych zapsal do příjmů +150USD "úhrada závazku" a aby vám šla banka,tak ještě 15USD výdej-bankovní poplatky (nějaký doklad vám z banky asi přišel,nebo neměl by být problém si ho vyžádat) - to,aby jste obhájila "výdej 15USD. (v původní reakci má být místo 321 samozřejmě 311 -fa jste vystavila vy,ale to jen jako oprava té mé původní reakce)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).