Re: životní pojištění - smlouva na FÚ?
Myslím, že na FÚ stačí podat s přiznáním jen potvrzení od pojišťovny a pokud by jim nebylo něco jasného tak Vás budou kontaktovat nebo si sami u pojišťovny ověří jakou máte uzavřenou pojistku. Dle mého není nutné kopii smlouvy přikládat.
Přikládám pouze potvrzení od pojišťovny o zaplaceném v určitém roce, vždy to tak stačilo.
Já jsem před 3 lety při SZM manželovu smlouvu nepřiložila a vyžádali si ji. Od té doby už ji tam měli založenou, takže v příštím roce už potřeba nebyla, ale myslím, že pro poprvé je její přiložení potřeba. Právě proto, aby si FÚ zkontroloval, že splňuje všechny podmínky(do 60 let, min. 60 měsíců a pojistník musí být zároveň pojištěný)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 1. 2009 11:59
dobrý den, jsem OSVČ a v roce 2008 jsem založila životní pojištění. ze základu daně si odečtu slevu. jsem povinen dodat s přiznáním na FÚ i smlouvu nebo jen to potvrzení od pojišťovny? uplatňuji to prvním rokem. díky