Životní pojištění - smlouva na FÚ?

• (neregistrovaný)

31. 1. 2009 11:59

dobrý den, jsem OSVČ a v roce 2008 jsem založila životní pojištění. ze základu daně si odečtu slevu. jsem povinen dodat s přiznáním na FÚ i smlouvu nebo jen to potvrzení od pojišťovny? uplatňuji to prvním rokem. díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2009 12:15

JanaB (neregistrovaný)

Re: životní pojištění - smlouva na FÚ?
      pokud byste smlouvu nedala, tak by vás stejně o ni finančák upomínal. Ono nestačí mít životní pojištění, ale musíte splňovat podmínky pro odpočet - smlouva min do 60 let a na případ smrti (nebo dožití 60 let a více)

• 31. 1. 2009 13:15

Eva S. (neregistrovaný)

Myslím, že na FÚ stačí podat s přiznáním jen potvrzení od pojišťovny a pokud by jim nebylo něco jasného tak Vás budou kontaktovat nebo si sami u pojišťovny ověří jakou máte uzavřenou pojistku. Dle mého není nutné kopii smlouvy přikládat.

• 1. 2. 2009 12:06

Ilona (neregistrovaný)

Přikládám pouze potvrzení od pojišťovny o zaplaceném v určitém roce, vždy to tak stačilo.

• 1. 2. 2009 14:25

Renata (neregistrovaný)

Já jsem před 3 lety při SZM manželovu smlouvu nepřiložila a vyžádali si ji. Od té doby už ji tam měli založenou, takže v příštím roce už potřeba nebyla, ale myslím, že pro poprvé je její přiložení potřeba. Právě proto, aby si FÚ zkontroloval, že splňuje všechny podmínky(do 60 let, min. 60 měsíců a pojistník musí být zároveň pojištěný)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).