Re: Rekapitulace mezd
Vedu též jen tak malé mzdy. I u měsíčních mezd je dobré vést evidenci svátku. Pokud již máte vše hotovo, tak již to ponechte tak, ale je dobré ponižovat dny o svátky a dovolené, bez krácení mzdy. Jde jen o evidenci odpracovaného času. Mne na tento nedostatek upozornili při kontrole na sociálce,ale nic z toho nevyvozovali.
Re: Rekapitulace mezd
jenomže já buď můžu v systému krátit mzdu v tomto případě mi i v rekapitulaci budou vyjíždět svátky a nebo nebudu krátit mzdu a v tomto případě v rekapitulaci svátky mít nebudu..jinak to v mém programu nastavit nejde..minulý rok jsem mzdy nekrátila, ale nevím, jestli je toto správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
31. 1. 2009 13:05
Dobrý den,
prosím o radu. Máme jednoho zaměstnance, který má pevnou měsíční mzdu. Pokud je v měsíci svátek, tak tuto mzdu pro svátek nekrátíme. Teď tisku rekapitulaci mezd na které jsou př. dny v měsíci 22, odprac. dny v měsíční mzdě 22 - i když na ten měsíc připadl třeba 1 den svátku. Je to tak v pořádku? Nebo by mělo být uvedeno odprac. dny jen 21.
děkuji za odpověď