Re: Vyúčtování srážkové daně
>Pořád řeším, jak tedy vyplňovat. podle mne, např. u
>dohod za 12/2008 - srazím srážkovou daň, ale odvedu ji
>až v 1/2009. Uvedu do tiskopisu vyúčtování za rok 2008
>do prosince.
>
Ne
>Termín je stanoven - po uplynutí zdaňovacího období,
>která je předmětem zdanění, povinen předložit FÚ do 30
>dnů ode dne, v němž byl povinen odvést za rozhodné
>období poslední daňovou povinnost. Splatnost poslední
>daňové povinnosti je 31.1.2009( srážková daň za prosinec
>2008) , termín pro podání je 2.3.2009. podle mne je
>termín stanoven takto, abychom mohli do vyúčtování za
>rok 2008 uvést i to co bylo sraženo v prosinci 2008, ale
>odvedeno na FÚ, až v lednu 2009.Tohle tedy uvedu do
>poslední kolonky - prosinec.
>Kdyby to tedy bylo podle toho, kdy to bylo skutečně
>odvedeno, tak by byl termín stanoven na 31.1.2009.
>
>Tohle je můj názor.
>
>jak to vidíte vy, a hlavně děláte.
Do vyúčtování srážkové daně uvedete vše co bylo sraženo v roce 2008. Tedy výplata za prosinec 2007 - dohoda, sraženo při výplatě v lednu 2008, odvedeno do 31.1. 2008 - uvedete do vyúčtování v r. 2008 za leden. Bere se kdy bylo skutečně sraženo, ne ke které výplatě se to vztahuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 1. 2009 15:04
Pořád řeším, jak tedy vyplňovat. podle mne, např. u dohod za 12/2008 - srazím srážkovou daň, ale odvedu ji až v 1/2009. Uvedu do tiskopisu vyúčtování za rok 2008 do prosince.
Termín je stanoven - po uplynutí zdaňovacího období, která je předmětem zdanění, povinen předložit FÚ do 30 dnů ode dne, v němž byl povinen odvést za rozhodné období poslední daňovou povinnost. Splatnost poslední daňové povinnosti je 31.1.2009( srážková daň za prosinec 2008) , termín pro podání je 2.3.2009. podle mne je termín stanoven takto, abychom mohli do vyúčtování za rok 2008 uvést i to co bylo sraženo v prosinci 2008, ale odvedeno na FÚ, až v lednu 2009.Tohle tedy uvedu do poslední kolonky - prosinec.
Kdyby to tedy bylo podle toho, kdy to bylo skutečně odvedeno, tak by byl termín stanoven na 31.1.2009.
Tohle je můj názor.
jak to vidíte vy, a hlavně děláte.