Re: Silnička - koupě 1.11., zápis TP 23.
Předmětem daně silniční jsou silniční motorová vozidla registrovaná a provozovaná v ČR,jsou-li používána k podnikání....
Registrovaná v ČR byla již před vaším kupem,záleží na tom,zda v měsíci listopadu jste měli v účetnictví nějaké náklady na tento automobil,pak platíte silniční daň za listopad,pokud nemáte náklady,můžete platit až za prosinec,prostě od kdy ho používáte k podnikání.Sleva se určuje podle první registrace vozidla z TP a platí pro měsíce,které auto používáte.
--------
Dobrý večer.Pokud prodávající platil SD naposled za říjen,musíte platit již od listopadu dle §4/1b
*** děkuji za odpovědi, silničku musím platit už v listopadu, auto jsme užívali k podnikání, jednalo se mi ale o přiznání slevy, protože v zákoně o SID je uvedeno, že na ni mám nárok až když jsem zapsána jako provozovatel v TP, což v našem případě, bylo až v prosinci ...
Mohu tedy uplatnit slevu i v listopadu? ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 2. 2009 15:38
Dobrý den,
koupili jsme 1.11. vozidlo, k přepisu došlo až 23.12. ...
Silničku musím zaplatit už za listopad, ale slevu mohu uplatnit až v prosinci?
Pokud ano, můj SW si s tím neporadí -(( musí se nějak v přiznání speciálně zapisovat? Moc jsem to z toho poučení k silničce nepobrala ....
díky moc.
PS: jak je to potom u prodávajícího? Ten naposledy zaplatí silničku za říjen? Nerozhoduje, že v TP přepis až v prosinci?