Re: Neschopenky- které si nechat??
pokud je nemocný jen do 14 KD, tak vyplatíte náhradu na V. díl (ukončení PN), pokud je nemocný déle, potom Vám k III. dílu dodá potvrz. o trvání PN a na to mu vyplatíte náhradu (vždy - nezáleží na délce PN), potom doloží IV. díl a ten zasíláte společně s přílohou k žádosti o... na OSSZ, poté tam dokládáte potvrz. o trvání PN (při dlouhodobé nemoci) a V. díl ukonč. PN
doporučují vše, co předáte na OSSZ, ofocovat
Takže i přílohy k žádosti si mám ofotit????
já si je vyjíždím přímo z programu Přílohu k žádosti o.., takže je vytisknu 2x (samozřejmě odkontroluji, zda je to správně a 1 založím, kvůli případným dotazům zam-ců ohledně výše dávek a také při případných sporech s OSSZ) zvláště u zam-ců, kteří čerpali neplac. volno (zvláště dlouhodobější), to vysvětlování asi bude na místě
jen poopravím svoji předchozí odpověď: To potvrzení o trvání PN zam-ec dokládá jen pokud je nemoc delší než 14 KD nebo při kratší, když tato nemoc přechází z měsíce do měsíce.
A co myslíte, když je zaměstnanec nemocen méně než 14 dní v rámci jednoho měsíce, stačí aby u zaměstnavatele byl založen díl III - modrý pruh plus díl V.-červený pruh ? Díl IV.mi totiž od lékaře nepřinesl, nechci ho zbytečně otravovat s papíry. Myslím že by to mělo stačit pro zaplacení náhrady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 2. 2009 6:25
Prosím o radu, které neschopenky si nechat pro kontrolu???Určitě díl č. 3 a který díl další.... Mám si okopírovat ii přílohu k žádosti??