Re: Rezervy
Pokud budete tvořit rezervu na opravy DHM a započetí oprav předpokládáte až v r. 2011, pak do té doby nebudete opravovat to, na co tvoříte rezervu.
Příklad: vytvoříte rezervu na opravu střechy, pak můžete opravovat cokoliv na nemovitosti, mimo střechy. Pokud by byla nutná oprava střechy z jakéhokoliv důvodu před plánovaným rokem, pak to s sebou nese i daňové důsledky a to podle toho, kdy by oprava byla provedena.
Re: Rezervy
jen doplním, že od 1.1.09 je docela výrazná změna ohledně tvorby rezervy (§7, odst. 4, zákona o rezervách): ve zdaň. období je tvorba rezervy výdajem/nákladem pokud budou peněžní prostředky v plné výši rezervy připadající podle odst. 5 a 7 na jedno zdaň. období převedeny na samostatný účet v bance se sídlem na území EU, který je veden v CZK nebo v EUR a je určen výhradně pro ukládání prostředků rezerv, a to nejpozději do termínu pro podání daň. přiznání.... Nebudou -li peněžní prostředky v plné výši rezervy převedeny na samostatný účet v termínu, rezerva se zruší v násled.zdaň. období. Peněžní prostředky samostatného účtu mohou být čerpány pouze na účely, na které byla rezerva vytvořena..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 2. 2009 11:07
Dobrý den, mám problém. Mám tvořit rezervu na nemovitosti tvorba rezervy je na 3 roky 2008,2009,2010 a v r. 2011 je plánovaná oprava. Mám si střátat faktury, které mi už v roce 2008 šli na opravu nemovitosti, která je v rezervách? Nebo tam budou patřit jen ty faktury, které budou v roce 2011 na opravu té nemovitosti?
Děkuji jsem dosti zmatená