Re: Rekvalifikace ÚČETNÍ - mám nárok???
myslíte rekvalifikaci od pracovního úřadu zřejmě. Mě osobně bylo na pracáku řečeno, že nárok nemám, protože mám maturitu z účetnictví (Obchodní akademie). Bylo jim jedno, že člověk nemá vůbec praxi a že je ze školy 10 let. Prostě vzdělání na to máte. Mě osobně zaplatil rekvalifikaci zaměstnavatel.
tak to teda nechápu proč ekonomka chce rekvalifikační kurz, kde se vyučuje pouze základní znalost účetnictví-kterou bezesporu dle vašeho vzdělání máte.To je jako kdyby chtěli kadeřnici rekvalifikovat na kadeřnici
Ps. na znalosti z maturity si rychle jistě v paxi vzpomenete, stačí jen chtít,znalosti zákonů týkajících se účetnictví vám v kurzu nedají, to si musíte zajistit sama a nebo u svého zaměstnavatele chodit na pravidelná školení
Praxe je jiná než škola před 15 lety. Člověk to opravdu zapomene, když to nepoužívá, rekvalifikace je dobrá, někdy jen připomene a někdy naopak i naučí :-)
Jasně, máte pravdu! Nedošlo mi, že tam by mě opravdu učili asi jen základy, které jsem ještě nezapomněla - opět si své znalosti oprašuji a učím se novinky z účta i daní atd. a mám dobrý pocit, že se do toho zase dostávám a baví mě to. Věřím, že brzy najdu dobrou práci.
Mějte se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 2. 2009 22:06
Dobrý večer,
Ráda bych se zeptala, zda mám nárok na rekvalifikaci ÚČETNÍ od PÚ a kdy? V současné době jsem na MD, která mi skončí v říjnu 2009. Vystudovala jsem SEŠ (OA) - maturita v r. 1993.