Re: DPH prosinec (dodatečné) či leden ??
Zahrnout DPH do 1/09 můžete pouze v případě, že nemáte krátící koeficient pro DPH. Pokud je váš koeficient 1 a tudíž DPH nekrátíte, už od loňska nemusíte podávat dodatečné přiznání. Asi byli na FÚ zavaleni.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 2. 2009 9:19
Dobrý den,
až tento týden nám přišly poštou 4 faktury z průběhu roku 2008 na přepravy našich výrobků do EU.
Jelikož již mám odeslanou DPH, nejsem si zcela jistý, do jakého období DPH zaúčtovat.
Daň z příjmů - prosinec 2008, o tom není vůbec sporu.
DPH - na Finančním úřadu mi sdělili, že musím podat dodatečné přiznání k DPH za prosinec, avšak nejdříve po uplynutí doby 30 dnů od podání řádného přiznání k DPH za prosinec, tedy v mém případě jej mohu podat nejdříve 26.02.2009.
Když jsem na školení k daňovým změnám, tak nám lektor tvrdil, že povinnost podat dodatečné přiznání k DPH na faktury, které nám přišly pozdě, prý pro letošek odpadá a my tak můžeme zahrnout tyto faktury klidně do řádného přiznání k DPH za leden 2009.
Tak jsem z toho jelen. Tomáš